joi, 3 aprilie 2014

7 Pasi pentru o viata ECHILIBRATA!! sau Cum sa-ti gasesti ECHILIBRUL INTERIOR



Imagine

Una din cele mai neobisnuite performante ale acestui secol a fost traversarea pe sarma a Cascadei Niagara
Acrobatul   Nik Wallenda, supranumit  “Regele” mersului pe sarma reuseste sa parcurga pas cu pas distanta de 550 de metri la o inaltime ametitoare de peste 60  metri deasupra apelor involburate ale Niagarei cu ajutorul unei bare metalice pentru echilibru, stabilind un nou record mondial.

Viata multor oameni se aseamana in multe privinte cu cea a acrobatului Nik Wallenda. Multi oameni obisnuiesc in fiecare zi sa mearga pe sarma.

 Este tot mai greu in zilele acestea sa duci o viata normala, echilibrata, cumpatata din toate punctele de vedere.
Este mai la indemana in vremurile acestea sa mergi pe sarma incercand sa-ti pastrezi echilibrul, insa lucrul acesta nu inseamna sa duci o viata echilibrata.
  • ·         Cum poti sa mergi prin viata aceasta fara sa-ti pierzi echilibrul interior?
  • ·         Cum poti sa-ti regasesti echilibrul sufletesc  pe care l-ai avut odinioara?
            
           7 pasi pentru a-ti gasi/regasi echilibrul interior


 1.Identificarea cauzelor–  primul pas in a-ti gasi echilibrul interior este sa identifici cauzele, (factorii interni sau externi) prin care ti-ai pierdut echilibrul. Echilibrul sufletesc nu se pierde peste noapte.  Este foarte important sa identifici cu precizie cauzele care te-au dezechilibrat.


2. Stabilirea limitelor- stabileste-ti propriile limite peste care nu vei trece niciodata. Daca ti-ai pierut echilibrul sufletesc inseamna ca ti-ai incalcat limitele interioare sau exterioare cu buna stiinta sau ti-au fost incalcate de altii prin forta si presiune.
 Fii clar in a-ti stabili acele linii de demarcatie, interioare sau  exterioare peste care nu ai voie sa treci si urmeaza-le cu sfintenie. Deasemenea nu-i lasa pe cei din jurul tau sa forteze aceste limite si sa-ti fixeze propriile lor limite.


3. Evitarea exceselor- Evita excesele cu orice pret si de orice natura ar fi ele. Excesele sunt daunatoare atat trupului dar si sufletului. Echilibrul interior se regaseste intr-o viata moderata.

Oamenii dobândesc mulţumirea prin moderaţia plăcerilor şi echilibrul vieţii.” Democrit


4. Transformarea pierderilor- Tranforma pierderile pe care le-ai suferit in viata in cele mai mari castiguri. Transforma cele mai mari infrangeri pe care le-ai avut in cele mai marete victorii.
Numeste pierderile castiguri si infrangerile victorii.  Nu tot ceea ce oameni numesc pierdere este pierdere si nu tot ce oamenii numesc victorie este victorie.
Dezvolta o alta perceptie asupra lucrurilor si evenimentelor negative care s-au intamplat in viata ta si da-le un sens mai profund.
Modul acesta nou de a-ti schimba perspectiva asupra  lucrurilor sau situatiilor negative prin care ai trecut sau prin care treci chiar acum, iti vor aduce  linistea sufleteasca pe care o credeai pierduta pentru totdeauna
Raporteaza-te corect la pierderile din viata ta si in felul acesta iti vei gasi echilibrul sufletesc pentru totdeauna.

 5. Simplificarea  cerintelor – O viata echilibrata este o viata simpla, traieste in aceasta viata intr-un mod  simplu dar nu simplist.
Cauta echilibrul sufletesc in lucrurile simple si frumoase din jurul tau.  Cu cat lucrurile se vor aseza si simplifica in viata ta cu atat mai repede iti vei regasi echilibrul pierdut.

Doar cand vom pretui lucrurile simple vom fi echilibrati in celelalte. “  Marius Toro
Sa nu crezi ca este usor sau simplu sa renunti la lucrurile complicate din viata ta si sa te apleci spre cele simple.

Nu exista lucruri simple.Simplu inseamna dificil. Martin Scorsese

6. Resetarea  sistemelor- Echilibrul interior poate fi regasit prin iertare totala.
 Iertarea are capacitatea de a regenera celulele noastre nervoase si de a ne reda echilibrul emotional.  Prin iertare celulele nervoase se innoiesc, insa orice emotie sau gand negativ blocheaza celulele sistemului imunitar lasandu-l  fara aparare pentru mai multe ore.

Iertarea si iubirea au rolul de a reseta sistemul nostru emotional si de a transmite aceasta informatie prin impulsuri electrice in tot organismul instaurand starea de bine de confort psihic ce se traduce prin echilibrul interior.
Iertarea este liantul care aduce unitatea in corpul tau, unitatea dintre duhul tau, sufletul tau si trupul tau.
Tu ai echilibrul interior atunci cand dezvolti si pastrezi aceasta unitate in natura ta!

Dezechilibrul interior se dezvolta atunci cand nu mai exista unitate(pace) intre duh, suflet si trup.
Poate ca cineva ti-a facut rau, poate ca cineva te-a  nedreptatit cumplit, insa acum ai inteles pe deplin ca trebuie sa ierti total si definitiv, ca nu iti poti lasa organismul fara aparare in fata bolilor si infectiilor, acum ai inteles ca nu iti poti permite sa-ti lasi sistemul imunitar blocat nici macar pentru cateva ore.

Iarta-i pe cei care ti-au gresit si iarta-te si pe tine insuti.  Daca nu poti sa faci lucrul acesta singur roaga-l pe Dumnezeu sa te ajute.
Pacea interioara, echilibrul sufletesc poate fi regasit in urma iertarii totale.
Reseteaza-ti sistemele si gaseste echilibrul vietii tale chiar acum.

 =====

Acrobatul NW  este recunoscut ca un profesionist in bransa, castigandu-si renumele international  datorita mersului pe sarma. Este a saptea generatie a marelui legendar Wallenda si pentru prima data a mers pe sarma la varsta de 2 ani. El traieste din mersul pe sarma.
Nu uita ca TU nu esti acrobat, si ca nu trebuie sa mergi pe sarma in viata aceasta.  Acrobatii merg pe sarma insa tu nu esti acrobat, tu esti om.

Şi cei ce merg pe sârmă susţin că duc o viaţă echilibrată.”     Valeriu Butulescu
Incearca sa faci tot ce poti pentru a reveni cu picioarele pe pamant.:)

Poate pentru tine viata a luat o intorsatura neasteptata si a inceput sa semene tot mai mult cu viata lui Nik  si cu mersul pe sarma. Poate ai inceput sa te regasesti tot mai mult in viata unui acrobat.
Poate lucrurile au inceput sa-ti scape din maini si poate gasesti tot mai greu echilibrul intre:
lucrurile importante si urgente,
sarcinile de serviciu si obligatiile familiale,
partenerul de viata si copiii
singuratate si nevoia de a avea pe cineva alaturi
 visele si posibilitatile tale reale,
dorintele si nevoile tale imediate,
munca si placerile vietii
robie  si libertate financiara,
chirie si ratele bancare
trecutul tau sumbru care inca mai bate la usa si viitorul frumos care se intrezareste la orizont,
incat realmente simti ca mergi pe sarma, ca ai inceput sa scapi lucrurile de sub control, ca la urmatorul  pas te vei prabusi, ca esti atat de aproape sa-ti pierzi echilibrul pentru totdeauna.
Sau poate simti ca fiecare zi pentru tine e un miracol ca esti inca in viata, ca nu ti-ai pierdut mintile, ca esti inca viu.

Poate ti-ai pierdut deja echilibrul in viata si simti ca nu mai poti, ca viata a devenit de nesuportat, ca nu mai esti tu.
Poate ai incercat in fel si chip sa-ti regasesti echilibrul pe care l-ai pierdut cu ani de zile in urma si nu te-a ajutat nimeni si nimic, poate ai incercat tot felul de pastile si ai participat la tot felul de workshopuri incercand sa-ti recastigi echilibrul pierdut, poate ca ai incercat sa aplici tot ce am scris eu aici pana acum intru-un fel sau altu si nu ti-a iesit, atunci incearca o ultima metoda, care l-a ajutat se Nik sa traverseze Cascada Niagara sau un an mai tarziu Marele Canion fara nici un fel de echipament de protectie.

Foarte important

Doar daca nu a mers nimic pana acum, daca ai incercat de toate si prin orice fel de mijloace sa-ti gasesti echilibrul sufletesc, doar atunci si in aceste conditii incearca si aceast ultim pas.

7.  Pasul SAPTE, aceasta ultima metoda, s-ar putea sa mearga.
urmareste acest video si fii atent la cuvintele pe care le rosteste Nik…

A mers la el, e posibil sa mearga si la tine..

https://www.youtube.com/watch?v=DRRKJmQtzVg


“Remediul nenorocirii este echilibrul sufletesc.”   Syrus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu